Drive Chip Putt voorronde op Het Woold

drivechipputtSinds drie jaar worden er in de VS, met groot succes, Drive, Chip and Putt kampioenschappen gehouden. Jonge golfers in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar spelen drie onderdelen: drive, chip en putt. Doel is om bij deze onderdelen een zo hoog mogelijke score te behalen.

Het unieke aan dit concept is dat ouders, familie en vrienden het event vanaf de zijlijn kunnen meebeleven. Iets wat normaal gesproken bij golf best lastig is. Drive, Chip en Putt is een uitgelezen kans voor jeugdspelers om te laten zien wat ze in huis hebben.

Drive, Chip and Putt Nederland heeft samen met de NGF de bal opgepakt om jeugdgolf in Nederland te stimuleren en onder de aandacht te brengen. Buiten de leeftijdseis van 7 t/m 15 jaar zijn er verder geen deelnamecriteria van toepassing. Je hoeft geen (actieve) handicap te hebben en je hoeft ook geen lid te zijn van een golfclub. Je wordt wel geacht je eigen golfspullen mee te nemen. De kosten voor deelname bedragen €5,00 per persoon. Zaterdag vindt een officiële voorronde plaats op Het Woold. De winnars mogen naar het KLM Open voor de finale.