De tweede ronde

Verslag Rabocompetitie Businessclub het Woold 10 april 2014

20140411greencareDonderdagmiddag 10 april, meer dan 70 leden van de businessclub stonden weer in de startblokken om er die middag, en natuurlijk ook die avond, een gezellige en sportieve dag van te maken.

Dat is gelukt; de businessclub is een afspiegeling van wat een golfer op het Woold aantreft: een informele en gezellige sfeer. Alle seinen stonden die dag op groen om die gezelligheid ook te koppelen aan goede golfprestaties: mooi weer, een baan in prima condities en afgetraind in topvorm door de vele lessen die Rob in de winterperiode voor de businessleden heeft verzorgd. De beide dagwinnaars lieten zien dat prestaties mogelijk waren.

Bij de dames scoorde Hanny Cuijten 39 stablefordpunten, bij de heren Theo Lankhorst zelfs 40 punten.*

In mijn flight stonden vier messcherpe spelers klaar om vandaag eens te laten zien dat ze die clubs niet voor niets hadden gekocht en dat ze de afgelopen winter niet voor niets uren hadden afgezien tijdens hun trainingen. Hoe anders verliep de dag; magere scores voor het golfspel, hoge scores voor gezelligheid en lachen.

Je zoekt als golfer de oorzaak vanzelfsprekend altijd buiten je zelf: was 5 uur lopen niet goed voor de concentratie, is teveel lachen niet goed voor de coördinatie, is het aanschouwen van een benkske met je naam er op (Hoeben Patisserie) te emotioneel, waren de bomen van ‘John lucky tree’ verplaatst of was het gewoon een collectieve offday (waar je dan persoonlijk weer weinig aan kunt doen)? Met een enigszins mistroostige tred sleepten we ons na 5 uur en 18 holes naar het clubhuis. Als je daar aangekomen bent ben je die mistroostigheid al snel kwijt: gezelligheid, drank en weer een fantastisch walking diner: aspergetijd, altijd goed.

20140411greencare2Klik op afbeelding voor bedrijfsfilm GreencareTijdens ons diner is het een goede gewoonte dat een van de bedrijven van de businessclub zich presenteert; deze keer was dat Greencare van Hanny en Johan Cuijten. Johan bedacht in 1990 dat hij wat meer vrije tijd wilde (???) en daarom startte hij een eigen zaak in interieurbeplanting. Sedert die tijd is het bedrijf gegroeid en heeft het twee vestigingen (Heeze en Sint-Oedenrode) en 12 medewerkers.

Johan en Hanny ontzorgen de klanten als het gaat om interieurbeplanting, die bovendien sfeer creëert, lucht filtert en de werkomgeving verbetert; op dit moment zijn de verticale groene wanden die nieuwe trend. In het werkgebied van Amsterdam tot Maastricht heeft Greencare meer dan 500 klanten, die ongetwijfeld veel meer tevreden zijn dan mijn Karin, die mij thuis nog steeds de planten laat verzorgen ondanks het feit dat we ongeveer iedere twee maanden nieuwe moeten kopen. Ik kom er niet van af. Nu pakt Greencare die zaken natuurlijk veel professioneler aan dan ik: klimaatonderzoek, juiste keuze van planten, deskundig advies, professionele aanleg en natuurlijk perfect onderhoud als snoeien, ongediertebestrijding, bemesting en de juiste hoeveelheid water geven.

Greencare verzorgt daarnaast ook bloemarrangementen en beeldhouwwerk. Dat laatste is voortgesproten uit de creativiteit van Hanny, die haar eigen prachtige beelden graag verhuurt of verkoopt. Dus mochten uw planten er niet zo zielig bij staan als bij mij thuis: Greencare zorgt er voor dat u er alleen maar van hoeft te genieten. Na dit reclamespotje terug naar het golfen.

Er waren, naast de eerder genoemde dagwinnaars nog wat prijzen:
Neary dames:
• Lenny Hoeks (18 holes)
Neary heren:
• Bas Steeman (18 holes)
• Christian Meulendijks (9 holes)
Longest dames:
• Mary Hoeben (18 holes)
Longest heren:
• Jeroen van den Ingh (18 holes)
• Mark Fransen (9 holes)

Belangrijk voor de agenda:
• 12 juni Business Challenge
• 10 juli: ergens golfen in Duitsland in plaats van de uitwisseling met Prise d’eau
• 8 mei: de volgende ronde van de Rabocompetitie

Zo, nu ga ik de plantjes weer een water geven.

* Rectificatie Bestuur Businessclub: Theo is eervol winnaar van de 18-holes wedstrijd met 38 punten, maar Stephan Langedijk is met 40 punten de terechte overall dagwinnaar. Tijdens de volgende bijeenkomst wordt e.e.a. alsnog gerectificeerd en het businessjasje overgedragen.