De koekoek en criminaliteit

koekoek 300Eenmaal begonnen aan de greensomes, valt me op dat er 1 vogeltje ons steeds begroet op elke teebox. Een luid en duidelijk “koekoek” achtervolgt ons door de hele baan. Door het alsmaar dikker wordende gebladerte kunnen we de koekoek niet zien, maar we kunnen niet om hem heen.

Koekoek, koekoek, koekoek. Ik ervaar zijn begroeting als gezellig en ondersteunend. Hij is vandaag mijn vriend.

Ik speel nu 4 jaar competitie en er zijn me een paar zaken opgevallen.

Zo kan het gebeuren dat je plotseling een medecompetitiespeler kwijt bent. Zomaar verdwenen!

Voorafgaand aan zo’n moment zie je die persoon wat zuinig en benepen kijken. Ze knijpt haar billen samen, springt van het ene op het andere been en oogt wat onrustig. De golfslagen worden van iets mindere kwaliteit en ze kijkt wat schichtig in het rond. Terwijl ik naar mijn eigen bal loop en bepaal of ik aan slag ben, sta ik alleen met 2 golfkarren op de fairway. Ik zie mijn medespeelster via de rough het bos in rennen, nog even angstig rondkijken om vervolgens al hurkend te verdwijnen in het hoge gras en tussen de bosjes. Dat duurt ongeveer 20 seconden. Dan zie ik een paar schudbewegingen, een halfgebogen lichaam, welke zich tenslotte helemaal uitstrekt om te gaan staan. Er vinden nog wat handelingen plaats rondom de onderbuik, om vervolgens blij en opgelucht weer de fairway op te lopen. Soms volgt er een binnensmonds excuusje, waaruit ik opmaak dat er iets afgeleverd moest worden aan de natuur. “Oooooh ja,………..natuuuuurlijk”, zeg ik dan.

Nu heb ik afgelopen week begrepen dat dit gedrag wettelijk verboden is, het valt onder het strafrecht. Zelfs een van onze grootste sporticonen moet een boete betalen omdat hij zich bezig houdt met hierboven beschreven malafide activiteiten. Zware criminaliteit, schande Sven!

Nou dat belooft wat voor de toekomst van het golfspel. Ik verwacht de komende tijd de nodige politieagenten op de golfbaan. Postend achter dikke bomen om die zware criminelen te schaduwen en op heterdaad te betrappen. In de boeien te slaan en uitgebreid te verhoren. Als de strafbare feiten bewezen zijn geacht, zul je gedagvaard worden voor een rechterlijke zitting. Ik verwacht een lik-op-stuk-beleid bij overtreding van artikel 3.3.4 van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Bij deze pleit ik voor meer toiletten op de golfbanen, zodat je met goed fatsoen kan urineren en niet met het schaamrood op je kaken je blaas moet ledigen in de prachtige natuur.

Ik vraag me overigens achteraf wel af, of die koekoek ècht de bedoeling heeft om ons aan te moedigen. Ik denk dat ik nu begrijp waarom die koekoek zo vriendelijk is. Die heeft schijt aan criminelen en lekker gekoekoekoekeloerd naar al die blanke hammetjes in het struikgewas!!

Overigens, tussen al die toiletbeurten door, hebben we ook nog gegolfd.
14-4 verloren.

Namens dames 1,
Marij Coolen