De Golfregelquiz van 2015

2015-winnaars-regelquiz’28 regels en wat etiquette, hoe moeilijk kan dat zijn.’

Maar liefst 16 teams hadden zich ingeschreven om op vrijdag 6 maart met elkaar de strijd aan te gaan om te zien wie de regels van ons mooie golfspel het best beheerst. 16 Teams en weer meer deelnemers dan in 2014. Onder leiding van de initiatiefnemers Harry en Gre Peeters met ondersteuning van het complete Hareco team en jury Jan Beenker hebben we een zeer geslaagde en gezellige avond in ons clubhuis “Volentieri” gehad tijdens de jaarlijkse golfregelquiz.

Ook het team WeMo was weer aanwezig, want zij moesten de vorig jaar gewonnen wisselbeker verdedigen. De tegenstand was groot van ondermeer team “Zekers-Zekers” ons jeugdteam wat dit jaar voor het eerst mee deed.

Rond. 19.15 uur werden we ontvangen en konden we ons melden bij Jan Beenker. Om 19.30 uur gingen we van start en begonnen we aan zes rondes Regel-Quiz.

 Erg leuk opgezet waar je per ronde als team antwoord geeft op golfsituaties die je wellicht tegen kunt komen tijdens een rondje golf. Heftige discussies barstten los vanaf het moment dat de vragen uitgedeeld werden. De keeltjes moesten regelmatig gesmeerd worden om niet uit te drogen.

Vaak op het eerste gezicht een eenvoudige vraag waar je als team geen discussie had betreft het antwoord bleek later goed fout te zijn. Foto’s werden getoond van situaties in de baan waarbij een antwoord waar of niet waar gegeven moest worden. We hebben heel veel gelachen. Maar ook gehuild.

Je denkt wat van de regels te weten maar uiteindelijk zitten die in totaal “maar 28 regels” toch wat lastiger in elkaar als menigeen denkt. Je steekt er zeker wat van op als je de slagen en strafslagen moet bijhouden van Dirk en Teun die samen aan het golfen zijn. In ons team “de Beterweters” hebben we zelfs iemand moeten uitleggen dat strafslagen geen slagen zijn waarbij de marker de stok bepaalt waarmee geslagen dient te worden. Om maar een voorbeeld te noemen.

Op een groot scherm konden we de tussenstanden volgen. Om 10.30 uur was de laatste ronde en daarmee de winnaar bekend.

uitslag regelquiz

Team “de Chardonnaytjes” (Yvonne van de Cruijs – Karin Jobse – Lenny Hoeks) ging met de eer strijken en mocht de wisseltrofee mee naar huis nemen. Een vrij onverwachte winnaar gezien de uitslagen van 2014 waarbij ze laatste werden. Misschien zijn ze dit jaar iets voorzichtiger geweest met de chardonnay want ze hebben de hele avond thee gedronken en hun naam daarmee geen eer aan gedaan, maar ons wel op het verkeerde been gezet. Toch proficiat dames een prijs om jaloers op te zijn we hadden hem graag gewonnen.

Verder natuurlijk ook een zeer goede prestatie van het “Nobra team” dat zelfs op een gelijke stand met de Chardonnaytjes wist te komen. Doordat ze de voorlaatste ronde iets minder punten wisten te halen zijn ze helaas, maar natuurlijk nog altijd zeer goed op de tweede plaats geëindigd.

Ik denk dat ik namens alle deelnemers de organisatie en vooral Harry en Gre Peeters enorm mag bedanken voor de tijd en moeite die ze in het organiseren hebben gestoken want het zat erg goed in elkaar en het was weer een zeer geslaagde avond. En we zijn het volgende jaar weer graag van de partij.

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen