Dames senioren op stoom…

dames senioren ingang 360Voor de derde speeldag in de NGFcompetitie reisden we af naar Golfbaan Crossmoor in het buitengebied van Weert.

De baan lag er fantastisch bij, de greens waren snel en soms verrassend. Dat de baan al wat jaren bestaat, was te zien aan de enorme bloeiende rododendrons, die de baan opsierden. De weersomstandigheden waren, in tegenstelling met de vorige week, enigszins dubieus: Zou het droog blijven? En wat de invloed van de wind zijn op ons spel?

 

Afgezien van een enkel spatje bleef het droog. En wat de wind betreft: zou die ene bal wel rechtdoor gegaan zijn, als er geen wind was geweest? Onze tegenstandsters waren de dames van Hoenshuis.

Lenie beet als gewoonlijk bij de singles het spits af. Ze nam in haar wedstrijd vanaf het begin de leiding in handen en gaf die ook niet meer weg: 4-1. Wel moesten zij en haar speelmaatje nieuwe ballen in het spel brengen toen op hole 5 twee kraaien er met hun ballen vandoor gingen… outside agency.

Anneke verloor de 1e hole, won de 2e, verloor de 3e en won de volgende 4. Met nog 2 holes te gaan leek het “kat-in-bakkie” Helaas herpakte haar tegenstandster zich en wist haar verlies tot 1 hole te beperken: 5-4 voor het Woold. Ria was vanaf het begin op stoom. Zij kwam met een klinkende 5-0 van de baan.

Betsie trof een sterkere tegenstandster. Daarbij werd zij belemmerd door een zeer hinderlijke aanval van hooikoorts met als gevolg doorlopend traanogen. Met 2-4 beperkte zij het verlies. In de partij van Mieke ging het om en om. De dames waren aan elkaar gewaagd. Zij beslechtten de strijd in een 4-4 gelijkstand.

Tilly speelde haar partij met overtuiging en versloeg haar tegenstandster met 5-3. De greensomepartijen op de 2e negen verliepen ook in ons voordeel.  Lenie en Anneke maakten 5-1. Onderweg werden ze nog verrast door een overstekende ree. Ria en Betsie deelden de punten: 3-3. Mieke en Tilly kwamen met 5-0 terug in het clubhuis. Maximale score dus: 6-0 voor de meisjes.

Volgende week wordt het nog spannend. We kunnen kampioen worden, maar ook degraderen.

De tijd zal het leren. Wij gaan echter voor de bloemen.

Anneke Wolters