Dames senioren op koers…

dames senioren 1a 300Donderdag jl. vertrokken we voor onze 2e wedstrijddag naar de Nieuwegeinse Golfbaan. Deze uitdagende 9-holes golfbaan ligt pal aan de A27 in de gemeente Houten. We waren dus al vroeg op pad. Het is een fraaie baan, met ruime fairways, verrassende waterpartijen, veel bunkers en ondulerende, snelle greens. Stel je daarbij een decor met het historische kasteel Heemstede voor en het plaatje is compleet.

Ons doel voor vandaag was het nog ongeslagen Cromstrijen (Numansdorp) van een 3e overwinning af te houden. Dat zou niet eenvoudig worden, daar onze tegenstandsters allen een lagere handicap hadden dan wij. We lieten ons daar echter niet door ontmoedigen. Met het mooie weer, de fraaie baan, de vriendelijke, sportieve deelneemsters en alle goede voornemens, beloofde het een mooie dag te worden. En dat werd het ook.

Ondanks het verschil in handicap, bleken de speelsters aan elkaar gewaagd en werd er om ieder punt gestreden. Soms kwam men niet verder dan 1 up om vervolgens weer te stranden in AS. Eenmaal terug in het gezellige clubhuis werden de scores vol spanning in de gaten gehouden. Na flight 5 was de stand 17 – 13 in het voordeel van Cromstrijen. Alles hing nu af van onze Tilly in de laatste flight. Toen ze breed lachend binnen kwam, steeg de spanning. Zou het haar gelukt zijn? Jawel hoor. Met haar volle score van 6 punten erbij versloegen we Cromstrijen met 19 tegen 17.

Spelen is leuk, maar winnen is nog leuker. Over alle belevenissen werd nog lang nagepraat bij een prima verzorgde hap en bijbehorend drankje en vol vertrouwen gaan we de wedstrijd van volgende week tegen Rozenstein tegemoet.

Anneke Wolters.