Dames senioren in the winning mood.

dames senioren 1 300 2015Wij gaan naar Capelle a/d IJssel. 120 kilometer voor de boeg, dus wij rijden om acht uur aan, dachten wij. Na één kilometer vroeg ik: ‘Horen jullie ook dat rare geluid aan de auto’? En ja hoor wij terug en na een proefrit zei Joop, ‘deze auto gaat niet mee’. Dus alles overgeladen in een andere auto en om half negen konden wij weer op pad en om tien uur waren wij toch op de plaats van bestemming.

De golfbaan ligt in het prachtige polderland dicht bij Rotterdam en circa drie meter onder NAP. En dat zagen wij. Overal sloten die tot de rand gevuld waren en veel broedende vogels. Het ludieke van deze golfbaan is dat de greens en de afslagplaatsen gebouwd zijn op piepschuim. Dit piepschuim drijft op het grondwater en daardoor verzakken de greens en de afslagplaatsen niet. Maar de rest wel.

Op twee holes waren hele grote stukken opgehoogd met zwart zand en wij mochten die plaatsen niet betreden en verder de GUR regels toepassen. De dames vertelden ons dat hun tuin wel zo’n 5 tot 10 cm per jaar wegzakt. Dus alles is op palen gebouwd, zelfs het terras. Metsel geen bloembak want binnen drie jaar zie je nog maar de helft.

En wij hebben gewonnen van golfclub Rozenstein uit Wassenaar met 22-14. En het wordt spannend. Wij hebben samen met golfclub Cromstrijen 6 wedstrijdpunten. Alleen zijn zij uitgespeeld en volgende week gastvrouw en wij moeten nog 1 wedstrijd.

Dus een gelijkspel of winnen en dan zijn wij de kampioenen. En daar gaan we voor. Wij spelen in Numansdorp tegen Capelle a/d IJssel en ik ga de goden niet verzoeken maar Capelle heeft nog geen wedstrijd gewonnen. Maar we onderschatten die wedstrijd beslist niet.

Groet,
Ria Konings.