Dames senioren “golfend ” in Zuid-Limburg

zwaanOnze derde wedstrijd moesten wij spelen op de prachtige heuvelachtige golfbaan van Hoenshuis. De weersvoorspellingen waren slecht maar onze wil om te winnen goed.

Op deze golfbaan heb ik vijf jaar geleden bruidjes in de vijver zien springen. Waarom? Dat vraag ik mij ook nog steeds af. Een fotograaf had deze stunt bedacht en een oproep geplaatst en daar hadden een stuk of twintig bruiden, jong en oud, gehoor aan gegeven. De leden van de golfclub zelf waren niet amused, had niets met golf te maken. Persoonlijk vind ik de prachtige zwaan veel mooier met als achtergrond de beruchte vijver.

Na een heerlijk stuk Limburgse vlaai zijn wij met onze tegenstanders van Crossmoor de baan opgegaan. Daar werden wij op de start direct getrakteerd op een fikse hagelbui en een lekkere reep chocolade. En dat het heuvelachtig was hebben wij ook gemerkt. Diverse keren moesten wij vooruit lopen om te kijken wat er achter die heuvel lag. Maar dat is het leuke van op vreemde banen spelen.

En wij merkten al gauw dat ook deze keer de tegenstanders met een veel lagere handicap speelden dan wij. Daar zat toch wel een verschil in van 3 tot 4 punten. Toch hebben wij ons kranig geweerd en met een uitslag van
17-19 nipt verloren.

Op 12 mei spelen wij op de Eindhovensche onze laatste wedstrijd tegen Hoenshuis.
Dat het spannend gaat worden weten wij. Wij staan op de 4e plaats. Hoenshuis staat 5e en heeft nog geen wedstrijdpunten. Wij gaan ervoor. Wish us luck……..

Golfgroet Ria Konings