Dames senioren blijven in de 1e klasse

dames senioren 300Dankzij inzet van alle teamgenoten mogen wij ook volgend jaar uitkomen in de 1e klasse van de Dames Donderdag Dubbel Negen Competitie.

Het was afgelopen donderdag 12 mei, zowel letterlijk als figuurlijk een hete strijd tegen het team van Hoenshuis. (het was warempel rokjesdag). We mochten spelen op de mooie, bijna 100 jaar oude baan van De Eindhovensche Golf. Verliezen was degraderen, gelijkspel was voldoende, maar we gingen uiteraard spelen voor de winst. Met deze boodschap zijn de speelsters van Het Woold de strijd aangegaan.

Na ontvangst door de dames van de Eindhovensche met het gebruikelijke kopje koffie met, gingen we nadat de dames van Geijsteren en Crossmoor al eerder waren gestart, de strijd aan. Anneke, zoals gewoonlijk, speelde de eerste partij tegen de 1e dame van Hoenshuis. En zo vinkten wij het lijstje af. Mieke, Marijke, Betsie, Ria en Tilly laatste.

Dan na 18 holes kom je als captain binnen met een goede uitslag. Je bent reuze benieuwd wat de 2 vorige partijen aan punten hebben opgeleverd. Drie partijen gespeeld, we hebben pas 7 punten. Het wordt spannend er moeten nog drie dames binnen komen. En wij moeten er minimaal 18 halen van de 36 te verdelen matchpunten. Betsie brengt er 5 mee en zo ook Ria. Dat zijn er dan in totaal 17. Het wordt spannend. Nu is het wachten op Tilly. Zij had een zware partij. Maar het broodnodige punt kunnen wij bijschrijven. We spelen gelijk. Stand 18-18. Hoenshuis degradeert naar de 2e klasse.

Opluchting bij ons team, dat in de laatste uren nog ondersteund werd door onze reservespeelsters van die dag. Myriam en Nellie. Onder het genot van een drankje hebben we de hele wedstrijd nog eens geevalueerd. De welverdiende bloemen werden uitgereikt aan de thuisclub. De dames van De Eindhovensche konden zonder zelf te spelen, het kampioenschap niet meer misgrijpen, tenzij Geijsteren met 36-0 zou winnen van Crossmoor. Dat gebeurde uiteraard niet, het werd 19-17 voor Geijsteren.

De NGF competitie zit er helaas weer op. Het waren leuke, maar ook inspannende weken. Want we hebben ook nog menig keer voorgespeeld op de wedstrijdbaan van de tegenstanders. Mooi weer gehad maar ook regen, hagel en kou.

Al met al, wij zijn als team tevreden. De ontvangst op7 april, de 1e competiedag thuis op Het Woold was perfect verlopen. Dit mede dankzij de ondersteuning van de caddymaster, de horeca en niet te vergeten de greenkeepers. Zij zorgen er toch steeds maar voor dat onze baan er zo goed bij ligt. Onze faciliteiten en de gastvrijheid van Het Woold werden ook dit jaar weer door de gasten geroemd. Rest mij nog dank te zeggen aan mijn teamgenoten, want zonder hun vriendschap en sportieve inzet waren deze weken niet zo vlekkeloos verlopen.

Marijke Smulders