Dames 1 boekt winst!

meisje300Onze competitie bestaat elke wedstrijd voor elke speelster uit 2 rondjes van 18 holes matchplay. Zoals u heeft kunnen lezen zijn wij in de vorige competitieronde afgedroogd. We stonden met zijn allen na 11 gespeelde holes alweer in het clubhuis, omdat we met heel veel down stonden. Dat moest ècht anders! Onze volgende tegenstander, Herkenbosch uit Roermond, zal dat gaan merken. En echt waar: we boeken winst, we kunnen het zelf ook bijna niet geloven.

Als we naar de handicaps van onze tegenstanders kijken, nou dan staan we er goed voor. Die van ons zijn namelijk aanzienlijk hoger. Een enkele Herkenboscher heeft slechts een handicap van 4,9. Dus die moet nog echt van onderaf beginnen.

Ook als het gaat om de totale leeftijd van ons team en die van onze tegenstanders, staan wij met stip op 1. De jongste telgen van Herkenbosch zijn 13 en 15 jaar. In schril contrast met ons jongste teamlid van 45 jaar. Ze zeggen dan ook “u” tegen ons. Onze gemiddelde leeftijd verraadt dat wij de grootmoeder van deze dames hadden kunnen zijn. Qua aantal levensjaren winnen we deze wedstrijd met gemak.

Het is overigens een genot om naar deze jonge golfsters te kijken. Hun lichaam verpakt in de souplesse van een kind en de elegantie van een jonge dame. Dat maakt samen ongeveer 45 kg. Ik heb mijn teamgenoten en mezelf is even goed aangekeken. En zonder enige twijfel constateer ik dat we ten aanzien van het aantal kilo’s een fors over(ge-)wicht hebben.
Met veel elasticiteit en gemak slaan deze dames van de tee, om vervolgens vlak voor de green hun bal te laten landen. Zij doen daar maar 1 slag over. Wij nemen dat wat ruimer. 2 à 3 slagen is voor ons normaal. Ook hier scoren wij hoger dan onze tegenstanders.

Deze competitieronde staan we veel langer op de baan. Sommige wedstrijden worden pas op hole 17 of 18 beslist. Veel meer speelminuten, meer geboden tegenstand, meer strijd en daarmee een forse groei in spelplezier. Pure winst!

Aan het einde van de wedstrijd belanden we in ons paviljoen. Het personeel van Volentieri staat garant voor gastvrijheid en een snelle, vriendelijke bediening. Een heerlijke lunch, geserveerd op mooi opgemaakte borden. De warme maaltijd smaakt verrukkelijk en wordt, indien gewenst, aangepast aan persoonlijke wensen. Het warme onthaal van het Woold maakt indruk op onze opponenten. Weer extra punten!!

Wist u dat heren 1 en heren 2 (en dames senioren bijna) kampioen geworden zijn. Proficiat allemaal! Om deze kampioenschappen te vieren brengen wij op zondagavond meer uren dan gewoonlijk door in het clubhuis. Een behoorlijke toename in gezelligheid.

Kortom deze competitiezondag hebben we op verschillende vlakken aanzienlijke vooruitgang geboekt. Echt ongelooflijk, een geweldige prestatie!
Wel met 18-0 verloren. Maar ja…. een kleinigheidje houd je altijd.

Namens dames 1,
Marij Coolen