Crossmoor, the place to be op donderdag 14 april

dames senioren 300Vorig jaar hebben we voor het eerst meegedaan met de NGF seniorencompetitie en tot ieders verbazing zijn we kampioen geworden van onze poule. Dit jaar moeten we ons dus waar gaan maken in de 1ste klasse.

Door alle verhalen over hoe het er aan toe gaat in die hogere klasse (streng, “met het mes op tafel” e.d.) gingen we er met gemengde gevoelens aan beginnen en de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen: Wwe mogen blij zijn, als we een enkel puntje kunnen scoren.

Vorige week was de eerste speeldag en wij waren het ontvangende team en hoefden dus nog niet zelf te spelen. We hebben de dames onthaald, zoals we dat op het Woold gewend zijn: Koffie met gebak, enerverende wedstrijden op onze baan, een hapje bij de borrel en een heerlijk menuutje toe. We konden terugkijken op een prima verlopen golfdag, met mooi weer en tot ons genoegen, met gezellige, sportieve teams.

crossmoor 100Donderdag 14 april mochten we zelf aan de bak. Spelen tegen de dames van Geysteren op de baan van Crossmoor.

We troffen een mooie baan, hadden heerlijk weer en sportieve flights, die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren, en sommige wedstrijden werden na een spannend verloop pas op de 18de hole beslecht.

Even nog dreigden ons Nellie en haar flightgenoot op het verkeerde pad te geraken: Afslaan op hole 7, terwijl dat hole 15 had moeten zijn….

Gelukkig werden ze nog op tijd door een flight achterop komende heren op hun dwaling gewezen en konden ze zonder schade hun ronde vervolgen.
Aan het einde van de dag bleek dat onze dames de strijd hadden gewonnen! De eerste 20 punten zijn binnen.

De volgende ronde treffen we de Eindhovensche. Zij hebben tot nu toe hun wedstrijden gewonnen. Dat wordt dus een uitdaging. Maar… we hebben inmiddels het gevoel, dat er van alles mogelijk is in het matchplayspelletje. Dus met meer vertrouwen op naar de volgende ronde in Geysteren.

Anneke Wolters