Champions go Belgium

nederbelg 001Op de laatste NGF competitie dag van 2017 keerden moegestreden maar voldaan en meest belangrijk 2 teams van Het Woold huiswaarts als kampioenen. Huiswaarts betekent terug naar het clubhuis “Volentieri”.

Daar aangekomen worden de kampioenen, 1e teams Dames en Heren van de 27 holes op de zondag, zeer hartelijk ontvangen en binnengehaald. Verschillende drankjes worden nog genuttigd en tijdens enkele toespraken krijgen overige nog aanwezige gasten in de gaten wat er aan de hand is. In het restaurant zit een club Belgische golfers nog na te genieten van een leuke dag golfen en afsluitend een diner. Aan ongeveer het einde van ons enthousiaste samenzijn en wij een klein beetje rustiger beginnen te worden vraagt een van de Belgische gasten, later blijkt dat dhr. Dominique Lemey te zijn, de microfoon.

 

Foto’s bekijken van deze golftrip? Die vindt u HIER

 

Dominique vertelt kort dat hij met deze Belgische groep vandaag een boven verwachtingen leuke dag op Het Woold heeft mogen beleven en dat ze onder de indruk zijn van onze prestatie.

Hij ziet alleen maar blije mensen die erg leuk met elkaar omgaan en ze hebben als groep besloten ons uit te nodigen om bij hun in België te komen golfen. Ze bieden ons niet alleen een dag golfen aan maar ook een diner na het golfen inclusief een overnachting met ’s morgens een ontbijt. We zijn zeer aangenaam verrast door het aanbod. Tegelijkertijd zie je mensen denken, daar komt toch niets van.

Het omgekeerde is waar. Teamcaptain van de dames Marjolein, neemt het initiatief en begint te appen en te mailen met Dominique. Haar eerste woorden aan Dominique zijn; “belofte maakt schuld”. Als antwoord komt direct een bericht terug en Marjolein krijgt de bevestiging dat de datum doorgegeven moet worden en dat hij wil weten met hoeveel personen we willen komen.

De datum was snel geprikt alsook de mensen die graag mee naar België gaan. Marjolein maar zeker niet te vergeten Bér gaan hierna verder met het organiseren van een tweedaags golfuitstapje in Oostduinkerke. en zo vertrekkken we op donderdag 20 oktober met elf personen richting België.

We worden op golfbaan “Koksijde Golf Ter Hille” hartelijk ontvangen door Dominique samen met onze Belgische tegenstanders. Na een kopje koffie krijgen we van Bér te horen dat hij met Marjolein bedacht heeft dat we een stablefordwedstrijd met hcp verrekening (bleek achteraf niet zo slim) Nederland – België gaan spelen.
De flight-indeling en te verrekenen slagen worden bekendgemaakt en we gaan van start. De golfbaan is nog een vrij jonge baan een paar kilometer van de Belgische kust en daarmee dan ook een “linksbaan’ . De wind die dag, naar ons gevoel al vrij stevig, was maar een briesje volgens onze tegenstanders.
De baan zelf is erg leuk om te spelen. Er is veel water en er zijn veel bunkers maar met een beetje slim spel en gebruik maken van de ruimtes makkelijk te ontwijken. Alle holes worden afgewerkt en ondanks dat voor de Nederlanders de baan geheel nieuw was hebben we er uiteindelijk toch nog een zeer verdienstelijke tweede plaats uit weten te persen. Onze Belgische gasten waren net iets sterker en gingen er met de eerste plek vandoor.

Na een drankje op de golfbaan zijn we vertrokken naar onze overnachtingslocatie, “Domein Westhoek” 3 minuten van de golfbaan, ook in Oostduinkerke. De kamers werden verdeeld. Snel opfrissen en verzamelen in het restaurant. Vooraf het diner werden we getrakteerd op zeer smaakvolle aperitiefjes die er met een drankje goed in gingen. Na het aperitief zijn we aan tafel gegaan waar we van een heerlijk vier gangen diner hebben genoten.

Tijdens het diner heeft Bér de dagprijzen verdeeld samen met de dank geschenkjes richting Dominique. De prijzen, keurig en met aandacht verzorgd door Bér werden dankbaar in ontvangst genomen. Ook Marjolein spreekt een woordje en bedankt namens ons allen onze gasten. Na het diner zijn we nog lang blijven hangen en verschillende drankjes nog genuttigd.

’s Morgens om 9.00 uur werden we in de lobby verwacht voor een rondleiding door het Domein. De rondleiding verzorgd door Karin, de vrouw van Dominique omdat Dominique elders verplichtingen had. Tijdens deze rondleiding kregen we alle faciliteiten en mogelijkheden van het domein te zien.

Het is geschikt voor vergaderingen, trainingen maar zeker ook voor ontspanning compleet met prachtige wellness, zwembad en terrassen met heel mooie uitzichten. Het Domein ligt op loopafstand (houten 1 – houten 3 en nog een ijzer 7) van het strand. Na de rondleiding werden we uitgenodigd voor een overdadig ontbijt. Na het ontbijt weer op weg naar de golfbaan waar we onze eigen onderlinge wedstrijd nog moesten afwerken. Op de golfbaan aangekomen hebben we, vanwege de weersomstandigheden, in overleg besloten iets eerder terug te reizen naar Het Woold en daar de resterende holes te lopen om zo toch tot een einduitslag te komen. Gelukkig was het in Asten-Heusden droog en konden we de wedstrijd vervolgen.

Na de wedstrijd hebben we met z’n allen nog op Het Woold gegeten en is door Bér de einduitslag bekendgemaakt. Ook hier complimenten, Bér had voor iedereen een prijsje van de eerste tot de laatste plaats.

Zeker namens mezelf maar ik weet zeker namens iedereen bedankt voor deze erg leuke dagen. Met name Marjolein, Bér en onze Belgische gasten maar natuurlijk op de eerste plaats Dominique en zijn vrouw Karin. Dominique en Karin nogmaals enorm bedankt en hier gaat zeker nog een vervolg op komen.

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen