Casual water en een toolkit

De lente komt langzaam voor de dag, we horen de vogeltjes fluiten en de greens zijn met zorg bezand. Kortom de NGF-competitie begint weer! Dames 1 staat in de startblokken.

Op zondag rinkelt mijn wekker om 7.00 uur! Mijn verwarring is groot, want wie heeft het lef om mij op zondag op dit tijdstip wakker te maken?! Dat vervelende gevoel maakt al snel plaats voor een ongelooflijke zin om deze eerste competitiedag in te gaan. Op voorhand staat al vast dat we wederom van alles gaan beleven. We gaan naar Bleijenbeek! Alleen de naam maakt al dat je er goede zin van krijgt.

Het is altijd spannend wie je gaat ontmoeten, want onze tegenstanders zijn allemaal nieuw voor ons. We spelen tegen de dames van Margraten. Nou dat is een gezellig stel!

Een mengeling van Limburgs, Scottisch en Français. Voeg daarbij een stuk of 6 echte Brabo’s (wij dus) en de voedingsbodem voor een onverstaanbare en leerzame dag is ontstaan.

Het eerste wat opvalt is de verschillende benamingen voor het begrip “tijdelijk water”. U allen wel bekend.

Datiszoveelalseenplaswaterindegolfbaandiedaarnietthuishoortenwaarjeooknietinwilgaanstaanomdatjedaarongelooflijknattevoetenvankrijgt. Dat dus!
Onze tegenstanders noemen dat “casual water”. Later hoor ik “agua temporale”, “temporary water”, “eau temporaire” of “tieduluk waaaater”. Wij weten het ook niet, dus we hebben maar ingestemd met een vrije drop.

Aan het einde van de zonnige en mooie golfdag zitten we op het prachtige terras van golfbaan Bleijenbeek. Dat is eigenlijk het moment, dat de sfeer wat losser wordt. We noemen onszelf niet voor niets de ‘chardonneetjes’. We zeggen graag ‘ja’ tegen een lekker glaasje witte wijn.

De dames van Margraten vertellen dat ze er bijzondere rituelen op nahouden. Vooraf aan de golfcompetitie geven zij elkaar een toolkit voor onverwachte situaties. Bij de vraag wat daar dan allemaal in zit, blijft het wat vaag. Maar na wat doorvragen blijkt: een reservegolfbal (dat kan ik nog snappen), maar een maandverbandje, pleisters, een kauwgum, een rolletje pepermunt en nog spulletjes waarmee je mannelijke golfers kunt bekoren, doen onze wenkbrauwen fronsen.

Ook hun koosnaampje voor hun team roept wat vragen op. Zij noemen zich nl. de ‘BOT’s’.
Onze fantasie kan er op los gelaten worden. Zou het ‘Bofferds Op Tee’s’ kunnen zijn of ‘Brave or Triest’ of de ‘Back on Trackjes’? Niets van dit alles. Nee, de ‘BOT’s’ betekent de ‘Bitches On Tour’.

Na deze wetenschap zijn we nog gelukkiger met de uitslag van onze eerste wedstrijd van dit jaar. We hebben met 12-6 verloren. Maarrrrrrrr………. vorig jaar hebben we over de totale competitie 8 punten gescoord. Dus het feest kan al voorbereid worden, we hebben onze target bijna gehaald.
Op naar de volgende week, ff 2 punten scoren en eens kijken hoe de BOT’s hun week doorgekomen zijn èn of zij hun toolkit nodig hebben gehad.

Namens dames 1
Marij Coolen