Businessclub gaat vreemd

Verslag uitwisseling Prise d’eau Businessclub het Woold 12 september 2013

20130912uitwisselingbc1Donderdag 12 september: de Businessclub van het Woold trekt met zo’n 45 leden richting Tilburg. De uitwisseling met de Businessclub van Golfbaan Prise d ‘eau staat op agenda, de eerste kennismaking met een andere partner in business.

Prise d’eau: vertaald ‘waterwinplaats’ en die naam is logisch te verklaren; circa 20 jaar geleden was het de Tilburgsche Watermaatschappij die in dit waterwingebied een Golfbaan aanlegde. Overigens verkocht diezelfde maatschappij bronwater onder de naam ‘ Prise d’eau’.

Prise d’eau is in 2006 aan een groep aandeelhouders (leden) verkocht en is een mooie baan met 1400 leden en 27 holes met lussen die luisteren naar de namen De Blaak, De Sijsten en De Leij. Een heel andere baan dan het Woold: brede, lange fairways, bunkers zo groot als het E3-strand en greens waarop de bal na aankomst door de lucht stilligt op de ladingsplek. Ff wennen, maar gezien de verdeling van de prijzen waren de leden van het Woold zeker niet in het nadeel; daarover later meer. Toch nog iets om te noemen: een knopje!! Bij het indrukken krijg je gratis oefenballen; de leden van Prise d’eau kopen dat af met 20 euro per jaar. Leuk idee…??!!

De ontvangst was perfect: een prima lunch en …. mars, balissto, bounty’s en meer van dergelijke ongezond spul; heerlijk!! Als ik dan zo rondkijk verbaast het me dat het Woold getalsmatig beter vertegenwoordigd is dan de gasten; ik zoek dan altijd naar de reden: vinden wij werken minder leuk, hebben we het werk beter georganiseerd of zijn we meer verslaafd aan golf. Ik ben er niet achter gekomen.

20130912uitwisselingbc2In Tilburg hebben ze ook een Birgit, alleen die heet Germaine; zij leidde alles in goede banen, hoewel het altijd grappig is te aanschouwen hoe iedereen bij aanvang van de wedstrijd op zoek is naar zijn teamgenoten en naar de hole waarop gestart moest worden. Na deze wat rommelige fase van de dag lukte het toch om alle ‘gemengde’ flights om 1 uur te laten starten voor het spel Texas Scramble. Ondanks een paar druppeltjes een perfecte en gezellige middag die eindigde op het terras in de zon met een glas bubbels en bitterballen; er zijn slechtere momenten te bedenken.

Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat ‘longhitten’ niet de specialiteit is van de leden van onze Businessclub, maar als het aankomt op precisie en resultaat dan staat het Woold zijn mannetje (en vrouwtje): Carla Verkeste won met overmacht de strijd om de neary en in het beste team waren drie leden van onze club vertegenwoordig: Jos Houben, Piet Leenen en Henk Hoeks. Proficiat.

20130912uitwisselingbc3Bij de prijsuitreiking, maar ook bij de catering op de baan, werd duidelijk waar Tilburgers van houden: van kruiken (kruikenzeikers) met Schrobbelèr, een Tilburgse likeur, waarvan de naam ontleend is aan het beroep ‘schrobbelaar’ (iemand die de textiel schrobt) uit de Tilburgse textielindustrie. Ook de kruiken komen daar vandaan; maar hopen dat ze die goed hebben uitgewassen. Overigens: als we het over textiel hebben, de gastheren uit Tilburg keken jaloers naar de kleding van het Woold; de mooie polo’s en petten straalden de professionaliteit van kampioenen uit.

Dat Tilburgers niet alleen van likeur houden werd duidelijk tijdens het 5 gangen diner: 5 soorten wijn met over iedere wijn een leuk verhaaltje. Het verhoogde de ontspannen en gezellige sfeer. We zullen ons best moeten doen om volgend jaar als gastheer dit te evenaren; ik, en ik denk de andere leden van de Businessclub het Woold, kijken er al naar uit.