Business en regen

Verslag Rabocompetitie Businessclub het Woold 14 augustus 2014

20140814rabocompetitie1Op donderdagmiddag 14 augustus was het weer zo ver: de gebruikelijke twee dingen vielen die middag samen: businesscompetitie en de regen. Omdat dit zo langzamerhand gebruikelijk is, zien een aantal leden hier wel business in: ín tijden van grote droogte gaan we, vanzelfsprekend tegen vergoeding, extra businessclubbijeenkomsten organiseren, als alternatief voor een regendans. Het blijven zakenmensen.

De regen was die middag zo heftig, dat de 18-holes wedstrijd moest worden afgelast. Tevens werd er over gedacht om de gebruikelijke jasjes voor de winnaars om ter ruilen voor regenjassen. Wie die jasjes vandaag om de schouders kregen? Dat waren Sarah Carpenter en Rico van Rijsbergen.

Dan ook gelijk maar de andere winnaars die dag: dat waren er wat meer, want omdat de 18 holes niet doorging en werd veranderd in 9 holes en de gewone 9 holes wel doorging en er dus twee lussen van 9 holes waren (volgt u het nog?) waren er dubbele winnaars op de 9 holes:
Neary: Ruud Verbeek en Harry van de Loo
Longest: Ans van Eijk, Sara Carpenter, Ruud Verbeek en Jack van Vleuten
Gefeliciteerd allemaal.

20140814rabocompetitie2Tijdens het diner werd, zoals gebruikelijk, een van de leden van de businessclub onderworpen aan het kruisverhoor van voorzitter Henk Hoeks. Dat was dit keer Wiljan Scheepers die samen met Gerard Groot het assurantiebedrijf Rivez runt. Rivez is een zelfstandig en onafhankelijk assurantie-adviesbureau met vestigingen in Helmond, Venray, Berlicum en Nistelrode. Rivez behoort tot de middelgrote assurantiebedrijven in Nederland en heeft ruim 40 medewerkers in dienst. Landelijk is Rivez een van de grotere assurantie-adviseurs op het gebied van verzekeren van woningcorporaties, vastgoedbeheerders en gemeenten; regionaal is Rivez aktief op het terrein van alle particuliere en zakelijke verzekeringen. De naam Rivez is ontstaan als samenvoeging van Risicobeheer en Verzekeringen. Het onderscheidend vermogen zit volgens Wiljan is het persoonlijke advies en de relatie met de klant.

Als hoogtepunt van de dag konden we het diner bestempelen. Een voortreffelijk buffet met voorgerechten, waarvan ik (en vele leden) niet af konden blijven (de bordjes waren ook zo klein), zodat het hoofdgerecht en het toetje met moeite nog verorberd konden worden. Verder werden wij verrast dat aanstaande opa Toine meer kan dan praten, namelijk voortreffelijke pasta bereiden: vooral doorgaan!

Vorige keer heb ik de fout gemaakt om het personeel van het Woold een beoordeling te geven. Het resultaat: Linda die dagen niet tegen mij sprak, Heidi die van de zenuwen een cola brengt in plaats van een Radler, Joni die vertrekt naar Indonesië, Anke die mijn bril in eens mooi vindt (terwijl die helemaal niet mooi is), en bijna ruzie onder de dames over wie nu de fout had gemaakt bij onze bestelling. Dat moet ik niet hebben: de hele bediening verdient een pluim, want ze zijn echt top, maar deze keer is de winnaar: de keuken. Zoals gezegd: een fantastische maaltijd.

Tenslotte hebben de leden nog wat huiswerk meegekregen van Henk; een echte hersenkraker: ‘Hoe ziet een systeem er uit om op een eerlijke manier een 18 en 9-holes wedstrijd samen te voegen’. Omdat op het huidige systeem wat kritiek is geuit, is het woord nu aan de leden. Ik ben benieuwd.

Als afsluiting twee belangrijke data:

  • 11 september Rabocompetitie
  • 2 oktober Ladies & Business