Business dag Het Woold Donderdag 10 november 2016

blauwe lotus 360Op donderdag 10 november mochten wij met velen van ons richting Eindhoven. Vandaag was het een tweeledig bezoek. Onze Businesslid Thijs Vullings (eigenaar van de Blauwe Lotus) had ons uitgenodigd. De locatie waarin de Blauwe Lotus gevestigd is, is best wel uniek te noemen namelijk in het PSV stadion en wel op de 4e ring.

We werden welkom geheten door Thijs Vullings, en de bedrijfsleiders Hannemieke Smits en Peter van den Luitgaarden. Die laatste 2 zorgden met hun team dat wij niets te kort kwamen. Het begon al met een heerlijk kopje koffie met iets lekkers en de stemming zat er al meteen goed in. Ook het uitzicht van het restaurant is prachtig men heeft dan een heel mooi zicht op het veld van PSV.

Ook waren er van PSV 3 personen aanwezig, namelijk de accountmanagers Ingrid Wagemakers en Tom van Dijk van de Business club en “good-old” Willy van de Kerkhof. Deze laatste persoon zou ons namelijk een rondleiding geven in het PSV stadion.

Na de koffie was het tijd om met de rondleiding te beginnen. Als eerste vertelde Ingrid Wagemakers dat het wederom een heel drukke dag in het stadion is en dat we daarom niet overal bij konden komen. Ze vertelde dat men altijd delen van het stadion af kan huren voor alles wat met business te maken heeft. Zoals trainingen, exposities, conferenties of gewoon lekker lunchen of dineren. “Alles” is mogelijk. U vraagt wij draaien.

Willy van de Kerkhof ging ons voor en na wat heen en weer geloop kwamen we bij de “man” die dit alles mogelijk gemaakt heeft. Frits Philips heeft namelijk een heel prominente plaats in het stadion. In de catacomben is er een speciale vitrine voor hem gemaakt met beelden en allerlei attributen (bekers, vlaggen, schalen, vlagen en baniers)

Willy maakte er een heel mooi verhaal van, hij was trots en heel blij dat hij heeft mogen voetballen onder de vlag van PSV maar vooral “voor” Frits Philips die een heel groot voetbal hart had en nu nog steeds geëerd wordt in het stadion. Hij heeft namelijk altijd een stoel met zijn naam erop.
Daarna zijn we even naar de BC tribune gegaan en hadden daar een perfect uitzicht op het stadion en het veld. Dhr. vd Kerkhof vertelde vol passie over zijn carrière als voetbalprof en dat hij nu nog steeds betrokken is bij PSV doet hem goed. De BC van PSV draait heel goed en “alles” is mogelijk. Maar het mooiste is gewoon de wedstrijden zien en beleven hier op deze tribunes en in dit prachtige stadion.

Daarna zijn we naar de kleedkamers van de gasten gegaan. Hierover was niet zoveel te vertellen maar met een paar anekdotes maakte Willy het verhaal toch wel leuk. Wat vooral indruk maakte was toen wij de kleedkamer van PSV’ers betraden. Alles perfect hier wil je als profvoetballer je toch heel graag omkleden. Alles tot in de puntjes verzorgd en met de verhalen van Willy erbij was het een genot om hier even te zijn.

Vooral de hiërarchie bij een voetbalteam ook in de kleedkamer, maakte veel indruk. Iedereen zijn eigen plaats, een bepaalde volgorde om gemasseerd te worden maar vooral ook om geintjes uit te halen met jonge profvoetballers die voor het eerst in deze kleedkamer kwamen.

Na deze boeiende rondleiding was het tijd voor een drankje. Deze werd natuurlijk geserveerd door het team van de Blauwe Lotus. Nu werd het tijd voor gezellig netwerken en dat werd ook volop gedaan. Dat is dan ook kenmerkend binnen onze BC.

Onze voorzitter Henk Hoeks kwam ook nog aan het woord.

Hij begon met een paar mededelingen:

  • Boreas avonden waarover bij de vorige business dag gesproken was zijn allebei al vol, men kan zich er dus niet meer voor aanmelden
  • Bye Bye diner op 15-12 kunt u zich inschrijven via Egolf
  • Jaarvergadering 19-januari-2017

    Na deze mededelingen werden Ingrid Wagemakers en Willy van de Kerkhof bedankt voor hun medewerking en rondleiding in dit prachtige stadion. Hiervoor werd er een passend kado overhandigd.

Daarna werd onze gastheer (Thijs Vullings) bedankt en er kwam een mooi gesprek over het ontstaan van de Blauwe Lotus hier in het PSV stadion.

Thijs is de eigenaar en heeft twee bedrijfsleiders in dienst zijn petekind Hannemieke Smits en Peter van den Luitgaarden. Ook werden deze twee personen geïnterviewd door Henk Hoeks, op de zijn bekende manier. Hierdoor konden de sprekers een zeer duidelijk beeld scheppen van hun mogelijkheden in dit restaurant. De locatie is super en de gasten komen graag terug dus wat willen we nog meer. Maar vooral staat de gast centraal en wordt er altijd gekeken van wat er wel kan!

Tussen door werden wij al verwend met heerlijk hapjes uit de keuken. Dit was dan al de voorbode van het heerlijke diner wat wij hierna gepresenteerd kregen. Het werd een zeer gezellige afsluiting van een prachtige middag in het PSV stadion met een heerlijk diner in de Blauwe Lotus als slotakkoord.

Het was fijn om hier te zijn!

Met vriendelijke groet

Jack