Business Challenge 2014

Verslag Business Challenge 12 juni 2014

businesschallenge1Het trauma van vorig jaar zat diep, gegeven het feit dat je tijdens de Business Challenge op 12 juni vaak hoorde ‘wat hebben we het vandaag getroffen met het weer’. Vorig jaar: koud, nat en kil; dit jaar: perfect weer, half bewolkt en een temperatuur die uitnodigde om tot 11 uur ‘s avonds op het terras te zitten. Het is net als met golf: de laatste slagen van een ronde blijf je herinneren, dus het feit dat de Business Challenge 2014 perfect georganiseerd was, een geweldige uitvoering kreeg en onder uitstekende omstandigheden werd gespeeld zal ons een heel jaar bij blijven. Een overzicht van alle foto’s is HIER te vinden.

Vraag was: hoe krijg je 144 golfers, leden en introducés, tegelijk op de baan en hoe zorg je er dan nog voor dat ze niet het gevoel krijgen een hele middag te hebben moeten wachten en dat ze om 19.30 uur voldaan in het clubhuis arriveren? Heel simpel: verwelkom ze met koffie en gebak, start 36 flights van 4 om 14.00 uur weg om een spelletje Texas Scramble te spelen, zet 8 kraampjes met enthousiast Woold personeel in de baan, zorg dat het de gasten aan niets ontbreekt: wijn, kaas, saté, oesters, brownies, soep port, zorg dat de baan in optimale conditie is, zorg dat het weer subtropisch is en je hebt er geen kind meer aan.

businesschallenge2Ik vraag me dan altijd af welk team nu het beste heeft gepresteerd: de geheelonthouders of juist niet. Ik heb het ze niet gevraagd, maar dit waren de eerste drie teams:
1. Balans Sport
2. MCM
3. Fysiotherapie Campanula

De sponsor van die dag was gezien de uitslag ‘In Balans’, zij wonnen met 55 slagen netto (73 bruto), en hielen veel teams die professionele krachten hadden ingehuurd en daar waarschijnlijk een vermogen aan kwijt waren, achter zich. Want ja, het gaat wel ergens over: wijn en cadeaubonnen in overvloed voor de winnaars.

Dus mocht u het idee hebben dat we bij de Businessclub van het Woold golfen niet voor de lol doen maar om zakelijke relaties op te bouwen met contacten die ook niet voor hun lol op de golfbaan rondlopen, dan heeft u het mis: iedereen was na afloop vol lof over de dag en vooral over de wijze waarop deze werd georganiseerd. Hulde aan iedereen die daar aan zijn bijdrage heeft geleverd. En het mooie is dat je na zo’n wedstrijd volop stof hebt om met elkaar te praten: “als we dit daar en als we dat daar’: dan waren we zeker eerste geworden”. En dat alles onder het genot van een vier gangen diner op een overvol terras: wat kan het leven toch mooi zijn.

Nu zou dat leven nog mooier zijn als mijn naam hier bij had gestaan:
• Longest drive dames: Elsbeth Kager
• Longest drive heren: Toon van de Weerden
• Neary dames: May van Bilsen
• Neary heren: Peter lotus
• Tweary dames: Marij Houben
• Tweary heren: Marcel van de Eijnde

Gefeliciteerd!

businesschallenge3We moeten weer een jaartje wachten op de volgende Business Challenge, maar gelukkig zijn er tussenin genoeg alternatieven om je als lid te vermaken. De eerste gelegenheid doet zich voor op 10 juli als er weer met de businessclub wordt gegolfd. Voor de lol en de prijzen: dus snel inschrijven!