Wat als een kraai uw golfbal meeneemt?

zwarte kraaiHet klinkt wat bizar. Zo’n bericht waar je je wenkbrauwen bij optrekt. Maar het is echt zo.Af en toe komen er meldingen binnen van golf(st)ers die keurig afsloegen en vervolgens een zwarte kraai er met hun golfbal vandoor zagen gaan.

Het komt vaker voor dat kraaien golfballen meenemen op golfbanen.

Dat is natuurlijk verschrikkelijk vervelend. Maar hoe ga je hier als golfer nu mee om?

 

Uw bal is meegenomen door een kraai. U hebt het zien gebeuren dus is hier sprake van een outside agency die er met uw bal vandoor is. U bent de bal kwijt en mag u op de plaats waar de “gestolen bal ” ongeveer heeft gelegen een andere bal droppen. Zie Regel 18-1.

Maar wat doet u als tijdens een wedstrijd de bal op een geheimzinnige wijze is verdwenen? Gaat u er dan automatisch van uit “dat zal die kraai wel weer gedaan hebben”.

Helaas, u moet het hebben gezien dat een kraai de bal meenam en anders is de bal gewoon verloren met alle gevolgen van dien. U gaat terug naar de plaats waar u het laatst de bal hebt gespeeld, dropt daar een andere bal en vervolgt het spel met bijtelling van slag en afstand, oftewel 1 strafslag. Regel 27-1a

Kraaien hebben trouwens nog een andere voor golfbanen vervelende hobby, ze draaien losgeslagen en teruggelegde plaggen om tijdens hun zoektocht naar insecten. Dus als u zo’n plag ziet liggen, leg hem dan even terug.