Bikkels…

vvogels 001 1200

Vroeg in de ochtend, vooral in de lente, is de golfbaan op zijn allermooist. De mooiste foto’s van Het Woold worden bijna allemaal gemaakt door onze greenkeepers als u en ik waarschijnlijk nog op één oor liggen. In mei als de zon net op is, de dauw nog op het gras zit en de vogels ongestoord fluiten, dan is het echt genieten geblazen.

vvogels 002 360Maar zoals gemeld weet niet iedereen dat. Sterker nog, de leden die houden van ‘vroeg afslaan’ zijn niet zo talrijk. Er is maar een dag per jaar dat de parkeerplaats voor zevenen al goeddeels gevuld is. En dat is de dag waarop het Vroege Vogels Toernooi gespeeld wordt.  Dit jaar op Hemelvaartsdag.

Een kleine 30 deelnemers sloegen vroeger af dan alle anderen en toonden zich ware bikkels. Want ondanks de warmte en zon in het begin van de week èn de vooruitzichten voor een stralend weekend was het donderdagochtend regenachtig en zeer fris. En wie dan doorzet verdient lof. Het werd er niet minder gezellig door. En na terugkomst in het clubhuis stond daar een koninklijk uitgebreid ontbijt voor de deelnemers klaar. Je zou alleen al voor het ontbij meedoen aan de wedstrijd…

vvogels 003 360De uitslagen:

  1. Bert Lases en Claudia Smeenk
  2. Bert vd Boer en Tjecco van de Coevering
  3. Treesje van de Moosdijk en Jan van de Vorst. 

Patrick van de Kerkhof, Luca van de Coevering en Gerard van de Moosdijk scoorden een birdiehuisje. Wil van de Moosdijk kreeg een aanmoedigingsprijs. 

Een hartstikke leuke wedstrijd. Doet u volgend jaar ook mee?

(PvL/100518)