Bijzonder

bc 11010 201811 oktober 2018, de laatste ronde van de Rabocompetitie. Het lijkt zo normaal, maar is het dat? De Rabobank gaat ook de komende jaren door met het sponsoren van deze competitie en daar mogen we oprecht blij mee zijn.

Dat waren we ook met deze dag. Oktober is toch het begin van de herfst? 24 graden, korte broeken en zomerrokjes deden anders vermoeden, op zijn minst apart voor deze tijd. Of we er blij mee moeten zijn valt moeilijk te zeggen, maar aangenaam was het zeker.

Uiteraard werd de wedstrijd een uurtje eerder aangevangen want we wilden wel graag voor het donker binnen zijn. Dat de eerste spelers om half vier alweer op het terras zouden zitten was niet verwacht, maar ze zaten er, zelf gezien.  Kortom, wat een normale dag leek te worden werd het niet, waarover later nog meer.

Uiteindelijk zijn we toch binnen en aan tafel beland. Na het hoofdgerecht was het tijd voor onze voorzitter Henk Hoeks. Hij begon zoals gewoonlijk met de mededelingen.

De matchplayfinale, voor deze dag gepland, is uitgesteld naar 24 oktober in verband met de afwezigheid van één der finalisten, Jan moest naar New York. Jan Karel Jobse en Jan Zegwaard zullen binnenkort bepalen wie de winnaar wordt.  De Ladies & Business dag was een groot succes en wordt vervolgd. De reis naar Durbuy was zeer geslaagd en voor volgend jaar zal een nieuwe reisbestemming worden gezocht.

Op 8 november is er geen bedrijfsbezoek gepland. In plaats daarvan zal een 9 holes wedstrijd worden gespeeld. Deze wedstrijd telt uiteraard niet meer mee voor de Rabocompetitie, die is immers afgesloten. Rob Mouwen zal dit jaar weer winterlessen verzorgen rondom thema’s. De invulling volgt. Op 13 december is de jaarvergadering en het Bye Bye Diner gepland. Dan zullen ook de eindwinnaars van de diverse competities worden gehuldigd.

Op speciaal verzoek: Frans van Poppel zoekt 80-100 m2 praktijkruimte in Helmond voor zijn Praktijk voor Osteopathie.
Zoals ieder kan zien wordt er hard gewerkt aan een wijnkelder en kunnen mensen lid worden van de op te richten wijnclub, genaamd Woold Wijngenoten. Interesse? Aanmelden kan bij de receptie. De gasten van de dag werden even in het zonnetje gezet.

En toen werd het tijd voor de bedrijfspresentatie. Marij Coolen was gevraagd haar training- en coachingsbedrijf te presenteren. Dat deed ze met veel verve. Via een weg met veel tussenstations (pedagogische academie, verpleegkunde, leidinggevende functies, reizen met Rico en nog veel meer) belandde ze uiteindelijk op het terrein van het trainen en coachen van mensen met name in relatie tot hun werk. Sinds 2010 heeft Marij een eigen coachingsbureau.

De kern van haar werk is team- en persoonlijke coaching daar waar samenwerking stokt, de werksfeer niet goed meer is of medewerkers last hebben van structurele onrust om wat voor reden dan ook. Hoewel ieder bedrijf uniek is blijken de problemen in teams en met medewerkers universeel te zijn. Voor hulp wordt Marij ingeschakeld door directies, HRM-medewerkers en medewerkers zelf. Meer info is te vinden op www.marijcoolen.nl

Bijzonder was daarbij het verhaal dat Marij vertelde over de voorstelling “Botte Pech”. Deze voorstelling is zo indrukwekkend dat ik iedereen die belangstelling heeft uitnodig dit persoonlijk met Marij te bespreken, het is haast ondoenlijk daar goed verslag van te doen. De laatste vraag van Henk betrof het advies dat Marij ons zou willen geven. “Bewaak je integriteit, dat brengt mensen bij je”. Wat valt daar nog aan toe te voegen?

De uitslag van de dag uiteraard want er is ook gewoon gegolfd.
– Longest dames Toos van Houts, heren Jacques Jansen (gast)
– Neary-dames Marij Coolen, heren Rinus van Mullekom
– Laagste brutoscore dames Karin Jobse 96 van blauw en Rinus van Mullekom 77 van geel.

Winnaars van de dag.

Dames: 3: Betsy Liebregts (32 pt) 2: Sarah Carpenter (39 pt) en 1: Marja Verbeek (41 pt)

Heren: 3: Ruud Verbeek en Eric Lemmen (34 pt) 2: Jeroen van Malsen (36 pt) en 1: Rinus van Mullekom (39 pt).

De groene jasjes werden uitgereikt en stonden prachtig.

Wat restte was het toetje. Maar voor ik huiswaarts keerde heb ik Rinus nogmaals gefeliciteerd met zijn geweldig 77 slagen bruto, wat een buitengewoon bijzondere prestatie. Ik neem mijn hoed diep voor hem af.  In de auto uiteindelijk nog even nagedacht over het “integriteitsadvies”van Marij.

Tot 8 november.

Theo Lankhorst