Bericht van de Voorzitter

Het jaar 2014 ligt bijna achter ons. De feestdagen naderen. Nu 2015 in beeld komt is het weer tijd voor een korte beschouwing van uw voorzitter. Laat ik beginnen met u allen mede namens het bestuur een gelukkig en gezond 2015 toe te wensen met veel golfplezier.

Het afgelopen jaar heeft onze vereniging zich weer op diverse fronten mogen manifesteren. Niet in het minst door de onbaatzuchtige inzet van onze vele vrijwilligers kunnen wij terug zien op een geslaagd golfjaar. Chapeau! De vrijwilligersavond op 16 december aangeboden door de Vereniging en Baaneigenaren was bijzonder geslaagd.

Naast aandacht voor onze recreatieve golfers in clubverband, met deelname aan de maandag competitie, woensdaginloop, de maandbeker en ladies day verdienen onze 4 competitieteams 2014 ook alle waardering. Heren 2 werd kampioen evenals Heren senioren Ook Heren 1 presteerde goed met een derde plaats in de poule. Dames 1 had een prima seizoen waarbij wat mij betreft een grote mate van teamspirit uit hun wedstrijdverslagen viel te destilleren.

 

Wij hebben het afgelopen jaar terug kunnen kijken op geslaagde clubkampioenschappen in diverse categorieën. Daarnaast was de Woold Masters ook een geslaagd evenement Gezellige en leuke activiteiten op onze golfbaan zoals de vroegevogelwedstrijd ,het thuisblijftournooi, de paasscharrel, het parentournooi en moonlightgolf(What is in the name!) bracht veel elan met soms een verrassende wedstrijdvorm die uitvoerig op hole 19 onder het genot van een drankje werd geanalyseerd.

Kortom de ambiance was er in 2014 weer in hoge mate en gezien de reacties van met name de golfers van buiten staat het Woold niet voor niets vermeld in Leading Courses als best scorende club in prijs/kwaliteitsverhouding

De introductie van het 9-stappenplan als opvolger van het GVB is met succes in gang gezet. Geen eindpunt maar een begin voor de nieuwe golfer. Er zijn afgelopen jaar weer vele examens afgenomen op onze baan mede door de inzet van onze vrijwilligers. Club, Baan en Pro moeten de gouden driehoek bij een club vormen. Zo maak je golf sterk.
Dat geldt zeer zeker voor het Woold waar golfvereniging, baaneigenaar en golfschool via hun wederzijdse belangen werken aan een grote mate van synergie. Communicatie is hierbij erg belangrijk

Onze headpro Rob Mouwen is zonder twijfel een belangrijke ambassadeur voor onze vereniging. . Wij zijn er trots op dat Rob op 18 december op het Gala in Noordwijk is uitgeroepen tot golfpro van het jaar. Joost en Rob vormde een perfect koppel. 

Met nadruk wordt ook bij ons steeds meer aandacht aan de jonge golfer besteed als belangrijke pijler voor de toekomst Komend jaar neemt voor het eerste een jeugdteam deel aan de competitie. Golf moet meer uit de elitaire hoek gehaald worden en de sport moet volgens de NGF breder worden opgezet met een ander imago. Het is een goed initiatief om golf mogelijk te maken voor mensen met een fysieke beperking Onze vereniging steunt het initiatief hiertoe als aanzet tot het drempelverlagend maken van de golfsport .
Nederland telt 375.000 geregistreerde golfers waarvan 70.000 in Noord Brabant. In onze provincie is er dus sprake van een hoge golfdichtheid. Wij koppelen dit gegeven aan Brabantse gastvrijheid

Laten wij dat vooral blijven uitstralen

Wij zien elkaar op de nieuwjaarsreceptie van 4 januari
Een heel sportief golfjaar toegewenst

Harry Span
Voorzitter