Belangrijke wijzigingen bij NGF competities

ngfcompetitieDe NGF heeft voor 2015 een nogal ingrijpende wijziging van de competitie aangekondigd. In de aanloop hier naar toe zijn voor de competitie 2014 o.m. de volgende aanpassingen van kracht.

  1. De automatische indeling van het eerste Dames- en Herenteam (zondag) in de Standaard Afdeling wordt opgeheven. Er zijn immers clubs die geen team kunnen opstellen dat 36 holes kan/wil spelen. Een club kan er dus voor kiezen om het eerste Dames- en/of Herenteam in de Reserve Afdeling in te schrijven.
  2. In alle 27 holes competities wordt de spelvorm Fourball-Betterball in de ochtendronde (9 holes) vervangen door Greensome. Twee redenen liggen hieraan ten grondslag. Het speelt sneller (wens clubs) en captains kunnen nu volledig zelf de opstelling van de paren kiezen. Het tactische aspect wordt hier weer mee teruggebracht (wens teams).
  3. De Handicaplimiet voor deelname aan de NGF Competitie wordt voor alle competities verhoogd naar Ega Exact Handicap 36.0. Dit impliceert dat clubs een grotere keuze hebben om leden aan de competitie te laten deelnemen.

Voor eventuele verdere vragen en/of aanmelding voor de competitie 2014 kunt u terecht bij de Technische Commissie:

  • Monique Wessels wesselsmonique75@gmail.com 06 11 31 51 51
  • Marion Tiel hadiemar3@onsbrabantnet.nl 06 51 46 27 16