‘Als over twee jaar twintig golfers de Woold Bully gebruiken zijn we hartstikke blij’

dollyveldman‘Iedereen heeft het recht om mee te sporten en erbij te horen. Golf is een sport die bij uitstek geschikt is om mensen die kampen met lichamelijke beperkingen gewoon te laten integreren en net zo hard te genieten van de golfsport als hun ‘gezonde’ medespelers’.

Aan het woord is Dolly Veldman een van de Stichting Golfen Zonder Grenzen, die aanstaande vrijdag een groot golftoernooi op Het Woold organiseert.

 Dolly is ook in het dagellijks leven als mede-eigenaar van Campanula Fysiotherapie betrokken bij het goed lichamelijk functioneren van haar patiënten. Zij legde contacten met Golfvereniging De Batouwe, een van de voorlopers op het gebied van minder-validen-golf. Ook onderhoudt ze de contacten met de revalidatieartsen van Blixembosch in Eindhoven.

Een en ander mondde uit in een speciale clinic die door Edith Ejkemans gegeven gaat worden op 7 juli aanstaande op Blixembosch. Het is de bedoeling dat degenen die de clinic volgen ook op Het Woold komen trainen. Verder lopen er nog diverse gesprekken in de regio met o.a. de mytylscholen, dat zijn onderwijsinstellingen voor kinderen met lichamelijke of meervoudige beperkingen. 

Kortom de Stichting Golfen Zonder Grenzen draait op volle toeren. Het is de bedoeling dat binnen twee jaar tenminste 20 personen gebruikmaken van de Woold-Bully en genieten van de golfsport. Dat mogen volwassenen zijn, maar ook kinderen, want ook zij kunnen spelen en trainen. Behalve geld voor de Woold-Bully zamelt de stichting ook fondsen in voor de hulpmiddelen die nodig zijn voor de aangepaste golflessen en het spelen.

Wilt u de stchting Golfen Zonder Grenzen steunen? Dan kunt u uzelf nog steeds aanmelden voor de wedstrijd van vrijdag. Er zijn ook andere manieren om een bijdrage te leveren. Meer daarover leest u HIER en HIER.