Airborne Golftoernooi

wehrmacht001Op vier mei herdenken we de doden, op vijf mei vieren we de bevrijding, en op zes mei…  dan spelen we in ieder geval dit jaar het Airborne Golftoernooi op Golfbaan het Woold. Tenminste dat deden de golf(st)ers die op dinsdagmiddag deelnamen aan de eerste editie van dit toernooi.

Het is alweer een tijdje geleden dat het Wehrmachtshuisje officieel in gebruik genomen is als mini-museum. Menige groep bezoekers wist sinds de opening de weg naar het huisje te vinden om er kennis te maken met memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog. Ieder item met een geheel eigen verhaal. De meeste golfers passeren het huisje op hun golfronde en lopen door. Dat kan ook moeilijk anders, want vaak zijn er ook ‘volgers’ in de flight achter de spelers en wil men de voortgang niet blokkeren.

En omdat iedereen begrijpt waarom het mini-museum er is en een toegevoegde waarde heeft voor de golfbaan, is het ook goed om ééns per jaar de golfers van het Woold de tijd te gunnen om een kijkje te nemen. En zo ontstond de gedachte voor het airborne-toernooi met voor iedere flight een ingeplande stop, informatie en iets lekkers bij het Wehrmachtshuisje.

De uitslag? Die vindt u terug op E-golf. Wordt het airborne-toernooi een jaarlijks terugkerende activiteit? Wie weet. We houden u op de hoogte. 

De foto’s van deze week vindt u HIER