Eerste wedstrijd voor golfers met een fysieke beperking op Golfbaan het Woold

monique kalkman 300Wist u dat op Het Woold dit jaar de start plaatsvindt van de Competitie voor Mensen met een Fysieke Beperking? En dat deze wedstrijd meetelt bij kwalificatie voor het NK voor Mensen met een Beperking? Op zaterdag 23 april gaan 36 spelers met elkaar de strijd aan op de 18 holes Vier Eijckenbaan van Het Woold.

De spelers worden onderverdeeld in twee categorieën op basis van hun golfhandicap.

Tijdens deze wedstrijd gaat het er vaak heel fanatiek aan toe. Men gunt elkaar “bij wijze van spreken” geen enkele slag. Er zijn zelfs speciale regels die verder gaan dan waar wij als golfers zonder beperking mee te maken krijgen.

Ik sprak onlangs met Monique Kalkman (golfster met een beperking van het jaar 2015). Monique, zich voortbewegend in een rolstoel, geniet nog steeds van het golfspel en dat op een hoog niveau.

Monique heeft op het moment golfhandicap 17. Als u in overweging neemt dat ze per hole (met uitzondering van de PAR3 holes) slechts één slag extra nodig heeft vanwege een beperking in afstand, begrijpt u dat dit een hele prestatie is.

Monique vertelt over een aantal regels die zij mag toepassen i.v.m. haar paragolfer. Wanneer zij niet met haar paragolfer in een bunker kan, mag zij haar bal droppen achter de bunker. Het is mooi om te zien hoe verschillend iedere speler is, maar natuurlijk ook hoe zij het spel spelen. Loe van den Eijnde, lid van Het Woold verdedigt die dag de eer van onze vereniging. Kijkers en supporters zijn van harte welkom.

Namens Golfopleiding Rob Mouwen,
Nick Goedhart